Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος | ΚΟΝΤΟΡΑΒΔΗΣ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 
 
 
Λ. Κηφισίας 104
11526 Αθήνα, Αμπελόκηποι
 
Τηλέφωνο: +302106995013
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος | ΚΟΝΤΟΡΑΒΔΗΣ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 
Λ. Κηφισίας 104
11526 Αθήνα, Αμπελόκηποι
 
Τηλέφωνο: +302106995013
 
Κινητό τηλέφωνο: +306977401532
 
Ωράριο λειτουργίας:
 
 
 
 
 
 
 

Άρθρα Μαιευτήρα - Χειρουργού Γυναικολόγου

 

Κωνσταντίνου Κοντοράβδη στην Αθήνα - Αμπελόκηποι

 

Γυναικεία ακράτεια: που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται.

Η γυναικεία ακράτεια αφορά σε μεγαλύτερο ποσοστό γυναίκες πάνω από την ηλικία των 60 ετών. Συναντάται, όμως, και σε νεαρές γυναίκες. Μπορεί να είναι ήπιας μορφής αλλά συχνά είναι σοβαρή και επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής της γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συντελούνται στο σώμα της γυναίκας διάφορες αλλαγές που επηρεάζουν τόσο την ανατομία όσο και τη φυσιολογία του. Μεταξύ των αλλαγών αυτών είναι ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός, η αύξηση του όγκου του αίματος που κυκλοφορεί στο σώμα και οι αλλαγές στην ανατομία της πυέλου. Η μήτρα που αναπτύσσεται και το βάρος του εμβρύου επηρεάζουν τη λειτουργία των μυών του πυελικού εδάφους και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και χρόνια μυϊκή τάση και αδυναμία. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μήτρα που συνεχώς μεγαλώνει πιέζει επίσης την ουροδόχο κύστη με αποτέλεσμα η γυναίκα να αναπτύσσει το λεγόμενο σύνδρομο υπερδραστήριας κύστης.

Διαβάστε όλο το άρθρο, εδώ
 

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: "Κλειδί" για την πρόληψη ο τακτικός γυναικολογικός έλεγχος


Ο έλεγχος ρουτίνας είναι ο μόνος σας σύμμαχος στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Μια απόφαση και λίγος χρόνος: η βασικότερη και πλέον απαραίτητη κίνηση που πρέπει να κάνει κάθε πολυάσχολη γυναίκα σήμερα είναι να επισκεφθεί το γυναικολογικό ιατρείο για ένα σύντομο Τεστ Παπ.

Διαβάστε όλο το άρθρο, εδώ

 

Τι είναι η κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι ένας τρόπος εξέτασης του αιδοίου, του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας για τυχόν ανωμαλία της περιοχής. Στο Γυναικολογικό Ιατρείο ο ιατρός χρησιμοποιεί μηχάνημα κολποσκόπησης και σύστημα προβολής ώστε να μπορεί και η ασθενής να παρακολουθεί τη διαδικασία και να συμμετέχει σε περίπτωση που το επιθυμεί.

Διαβάστε όλο το άρθρο, εδώ

 

Νέοι κανόνες διατροφής στην εγκυμοσύνη

Τι (δεν) πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Από τη στιγμή που μαθαίνετε ότι είστε έγκυος, όλοι γύρω σας θα σας συμβουλεύουν για το πώς να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη και έναν εύκολο τοκετό. Η διατροφή έχει ιδιαίτερη σημασία στην εγκυμοσύνη. Το μωρό σας θα μεγαλώνει γρήγορα και εσείς θα χρειάζεστε περισσότερη ενέργεια.

Διαβάστε όλο το άρθρο, εδώ